Hjem / Regionen / Energihovedstad

Energihovedstad

Stavangerregionen har i over 40 år ledet an i utviklingen av Norge som energinasjon. Regionen huser 35 olje- og gasselskaper, i tillegg til over 400 oljeservice- og teknologiselskaper. Til sammen utgjør det en komplett verdikjede innenfor dette segmentet.

Olje- og gassklyngen

Norwegian Energy Solutions (NES) har sitt utspring i oljesektoren i Rogaland, med 53 medlemmer. Her er store aktører som Equinor, Norske Shell, National Oilwell Varco, Aibel, Aker Solutions med flere. De ønsker å være en globalt ledende energiklynge ved å videreutvikle og omstille olje- og gassindustrien til fremtidsrettede, bærekraftige energiløsninger. 

Norges største oljeselskap Equinor har hovedkontor på Forus i Stavanger. De aller fleste av de internasjonale operatørselskapene har også sine norske hovedkontorer i Stavanger-regionen. 

Statlige organisasjoner som Petoro, Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet har også sine hovedkontor i Stavanger. Det samme gjelder Norsk olje og gass, bransjeorganisasjonen for oljeindustrien.

Den anerkjente utstillingen og konferansen ONS arrangeres annethvert år i Stavanger. ONS er en av verdens ledende energimøteplasser og hadde i 2018 over 68 000 besøkende fra 98 land. 

Fornybar energi
Olje- og energiselskapene som holder til i Norge har et sterkt internasjonalt ståsted som verdensledende innen HMS. Samtidig som de tradisjonelle energiselskapene trives i her regionen, ser vi nå en parallell økning i selskaper som satser på fornybar energi.

Norwegian Offshore Wind er også fra Rogaland, med 51 medlemmer. Bedriftene skal med utgangspunkt i olje- og gassteknologi samarbeide om aktiviteter knyttet til leveranser til offshore vind-markedet.

Mer info:


Birger Haraldseid

Mulighetsutvikler - Energi

   +47 90 89 31 86
 bh@greaterstavanger.com